- sokszínű -

parafa

Szinte minden mennyiségben

A parafa parketta a nappali, a gyerek- és a hálószoba burkolásán kívül a vizes helyiségekben is kiváló megoldást nyújt. Ki ne örülne a rideg fürdőszobai csempe helyett egy meleg parafa parkettának, vagy rugalmas és igazán kényelmes konyhai parafa burkolatnak a kő helyett? A ragasztandó, natúr felületű (vagy előlakkozott) parafa járólapok lerakása után, a minimum három réteg rugalmas lakkal kezelt felület már biztonságos védelmet nyújt a helyiségnek, mivel a víz nem tud a parafa közé folyni.

Ki ne örülne a rideg kő, vagy csempe helyett egy meleg parafa burkolatnak?
sokszínűség

Sokszínűség a hétköznapokban

A szín- és mintaválaszték, valamint esztétikai és fizikai paraméterei miatt lakások, munkahelyek kedvelt padló és falburkolata a parafa. Kiváló szigetelő adottságainak köszönhetően már a 3mm-es parafa burkolat is érezhető hőhatást biztosít a helyiségekben. Megoldást és védelmet ad a húzó hideg csillapítására, a székek okozta falsértésekre, ezért ágyak mellett, illetve étkezőkben fontos kellék, mint falvédő. Viaszos vagy lakkos felülete könnyen tisztítható.


Ne csak a hagyományos
színekben gondolkodjon!

Gondolta volna?

gondolta volna?

A Wicanders márka összes burkolata alkalmas padlófűtésre! Mivel a parafa a legjobb természetes hőszigetelők egyike, padlófűtés esetén a vékonyabb, 4-6 mm-es ragasztott burkolatainkat kifejezetten ajánljuk. A vastagabb parafa parketták esetében a felfűtési idő meghosszabbodik.

- természetesen -

fenntartható

A paratölgy kérge

A parafát a paratölgy kérgéből nyerik. Kézzel hántják le a törzsről, anélkül, hogy a fa sérülne. A parafa kérge 9 év alatt újra megvastagszik ezáltal a parafa egy megújuló, fenntarható természeti kincs marad.

a paratölgy kérge

25 év után

Virgem - első hántás
  • Nagyjából 25 év után
  • Alkalmazás: expandált parafa, granulátumok

9 évvel később

Secundeira - második hántás
  • Minimum 9 évvel később
  • Alkalmazás: padlók és kompozitok

9 évente

Amadia - második hántás után
  • Minimum 9 évente, 200 évig
  • Alkalmazás: parafa dugók, parafa furnérokk

40 millió levegővel telt cella / cm3

A méhsejt struktúrával a parafa kérge 60% -ban tartalmaz kifejezetten alacsony sűrűségű gázt (hasonló a levegőhöz), ami magyarázatul szolgál a térfogata és a súlya közötti óriási különbségre.

CO2 megkötés

A paratölgy erdők jelentős szerepet játszanak a légkör egyensúlyának fentartásában.

egy hektár parafa erdő

14.7

TONNA CO2/év

parafa erdők Portugáliában

10.5

MILLIÓ TONNA CO2/év

parafa erdők világviszonylat

30+

MILLIÓ TONNA CO2/év

- Parkettáink fenol-, formaldehid és izocianát mentesek! -

Gazdag élővilág

A paratölgy erdők egyike a világ 35 azon pontjának, amely sokszínű állatvilággal rendelkezik,
mint Amazónia vagy Borneo. A Montado (parafa erdő) élővilága igen gazdag:

37

EMLŐS FAJ

160

MADÁR FAJ

24

HÜLLŐ FAJ

135

GYÓGYNÖVÉNY FAJ

A legtöbb Wicanders termék rendelkezik a WWF, az FSC, a Greenguard és a Das Kork-Logo szervezetek bizonyítványával, illetve emblémájának használati engedélyével. Nem véletlenül, hiszen meg kell felelnie a legigényesebb észak-amerikai, német és japán piaci igényeknek.

Az Amorim család

A portugál Amorim cég minden tekintetben a világ vezető parafagyártója. A cég Portugália meghatározó vállalatcsoportja, ahol a hagyomány, az innováció és a környezet tiszteletének kényes egyensúlyát is megtartják.

Az Amorim család
Napjainkban

- hétköznapi -

innováció

Jó hangszigetelő

Jó hangszigetelő

Kiváló hőszigetelő

Kiváló hőszigetelő

Antiallergén és antisztatikus

Antiallergén és antisztatikus

Rezgéscsillapító és terhelhető

Rezgéscsillapító és terhelhető

Kíméli a gerincet és az ízületeket

Kíméli a gerincet és az ízületeket

Kényelmes, meleg tapintású burkolat

Kényelmes, meleg tapintású burkolat

Könnyen megmunkálható

Könnyen megmunkálható

Páraáteresztő, páraelvezető

Páraáteresztő, páraelvezető

Esztétikus

Esztétikus

Időtálló anyag

Időtálló anyag

Nehezen éghető

Nehezen éghető

Változatos lehetőségek

Sokan nem gondolnák milyen változatos módon használható fel a parafa, különleges tulajdonságainak köszönhetően az építészettől kezdve az űrkutatáson át a metró szerelvények szerkezetéig.

A parafa fontosabb, mint gondolná, a parafa már rég nem csak tányér alátét

Szépségipar

Parafa alapanyagú cipő

Űrkutatás

NASA űrsikló borítás

Közlekedés

Inspiro Metro szerelvények

used by several companies

- kiterjedt -

szolgáltatások

tanácsadás

Bemutatótermünkben és raktárunkban kollégáink szívesen adnak tanácsot a különféle parafa burkolatokról, az alkalmazási lehetőségekről, a műszaki tudnivalókról. Ha honlapunkon nem találja meg amit keres, forduljon hozzánk bizalommal telefonon vagy akár e-mailben.

kivitelezés

Különleges anyag - különleges szakértelem. Cégünknek fontos szempont, hogy Ön a parafa vásárlását követően elégedett legyen választásával, és otthonában hosszú ideig élvezhesse saját, egyedi burkolatát. Ezért ajánlunk szíves figyelmébe két kiváló mesterembert, akik évek óta, nap mint nap parafa - és fa anyagok burkolásával foglalkoznak, nagy tisztességgel. Sarkadi István, Molnár Zoltán link telefon!

lakberendezés

Lakberendezőink készséggel segítenek megtalálni az összhangot a tér, a forma és a színek világában. Ezért bátran ajánljuk őket ügyfeleinknek.

szállítás

Készséggel állunk rendelkezésre a szállítások lebonyolításában Magyarország teljes területén és a környező országokba. A szállítási cím és szállítmány mérete alapján a lehető legkedvezőbb megoldást megtalálásában is segítségére lehetünk. A szállítási feltételekről telefonon, vagy e-mailben érdeklődhet.