Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en
Kategóriák / Termékek

Csaphornyos parketta Buda - Laurum

Sokaknak a mai napig ez jelenti az "igazi" faparkettát. Klasszikus megjelenése ellenére soha nem megy ki a divatból. A parketta elemek egymáshoz csap-horony kapcsolódással, míg az aljzathoz ragasztással, vagy szegezéssel rögzülnek. Számos lerakási módja lehetséges, a legismertebb talán a halszálka, melynek egyik kedvelt fajtája, a "magyar minta". Igen tartós, többször csiszolható, 22 mm vastag tömör faparketta.
Rendezés:

Csaphornyos parketta előnyei

Igazán időtálló, masszív, tartós fapadló. A csaphornyos parketta vastagsága általában 22 mm, így hosszú élete során a többszöri csiszolás és felújítás is megoldható. A parketta elemek a csap-horony kialakításnak köszönhetően egymáshoz szorosan és pontosan illeszkednek, rögzítésük ragasztással (telibe ragasztás), vagy vakpadlóra történő szegezéssel történik.

Csaphornyos parketta választék

A csaphornyos parketták általában tölgyfából készülnek, de szintúgy elérhetők kőris, akác és gőzölt bükk alapanyagokból. 
Válogatásuk alapján megkülönböztetünk natúr és rusztikus minőségeket, de méretüket is többféle hosszúság és szélesség jellemzi. A leggyakoribb készleten lévő méret a 450 x 65 x 22mm, de népszerű a 300 x 65, a 350 x 65, a 400 x 65 és az 500 x 65mm hosszúságú és szélességű parketta, természetesen 22mm vastagságban.