Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en
Kategóriák / Termékek

Parafa belső szigetelés – természetes és vékony hőszigetelő tekercs 1. rész

Parafa belső szigetelés – természetes és vékony hőszigetelő tekercs 1. rész

Lehet-e, szabad-e belső szigetelést tennünk az ingatlanba? Igen, de csak alapos körültekintéssel, gyártói engedéllyel. Parafa belső szigetelés – természetes és vékony hőszigetelő tekercs

Most csak a parafára koncentráljunk! Két megoldás kínálkozik: agglomerált (ipari) parafa tekercs vagy az expandált parafa. Kezdjük a elsővel: parafa tekercs falra!

Parafa tekercs falra? Nem probléma. Megfelelő felület, ragasztó és technika kérdése. Összegezve itt olvashat erről. A lényeg, tartsuk be a gyári előírásokat és viszonylag gyorsan, tisztán jó megoldást kaphatunk.

A hőszigetelő parafa tekercs „leveszi a falak húzó hidegét”, javítja a hőérzetünket (1-2 C°-kal), természetes anyag és vékony megoldást ad!

Olcsó parafa tekercs, megfelelő?

Nem az olcsó parafa tekercs árával van baj, hanem azzal, hogy ezt a fajtát jellemzően padló alátétnek tervezték, nem falszigetelésre! A szemcsemérete, a granulátum minősége és sűrűsége, a parafa tekercs állaga nem erre találtatott ki. Például csak rossz minőségben lehet festeni, lakkozni. A falra rögzítéskor beszakadhat, vesződség vele dolgozni. Szóval inkább nagy sűrűségű parafát használjunk erre a célra.

A falra rögzíthető parafa jellemzően 0,5m széles tekercses parafa. Ajánlott vastagság 5, vagy 6mm.

Lehet nagy sűrűségű parafa lapot (915x610mm) is használni, de annak m2 ára magasabb, mint a tekercses megoldásé.

Ha kész megoldást szeretnénk, a hőszigetelő parafa tekercs helyett parafa falburkolatot használjunk. Igaz csak 3mm vastagságban elérhető, de már kész felületkezelt, jellemzően viaszolt burkolatot ragaszthatunk a falra.

 

Parafa tekercs ár (2022. augusztus): 

10*0,5m*5mm bruttó ár: 19.750 forint/5m2

10*0,5m*6mm bruttó ár: 23.700 forint/5m2

 

A belső szigetelés és hőszigetelő tekercs témáról itt olvashat még: https://www.laurum.hu/belso-falak-hoszigetelese-belso-paratartalom-72

Kérdés esetén állunk rendelekezésére! 

e-mail: info@laurum.hu 

Kapcsolat