Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gumiparafa, gumi és parafa őrlemény

Gumi és parafa őrlemény keveréke sokféle variációban elérhető. Megoldást kínál elektromos berendezések, motorok, olajteknő tömítésére, gépek és épületek rezgéscsillapítására. Sokféle néven illették az iparban, az elmúlt majd 100 év alatt volt: angol parafa, gumírozott parafa, gumis parafa. Mi a gumiparafa megnevezést részesítjük előnyben.
Rendezés:

Gumiparafa alátét a Joker megoldás

Az Amorim AcoustiCork T-66 gumiparafa alátét tekercs szinte az összes ragasztandó hideg- és melegburkolat alá használható, legyen az kő, csempe lap, PVC padló, fa parketta, vinyl burkolat. A termék kiemelkedő műszaki tulajdonságait gyártói tanúsítvány is alátámasztja. 


Gumi és parafa őrlemény: a tökéletes kombináció

A gumiparafa alapanyagai a parafa őrlemény és a legkülönbözőbb fajta gumik keveréke. A gumiőrlemény jellemzően SBR (sztirén butadién gumi) vagy NBR (nitril butadién gumi) gumi, de ettől eltérő termék is létezik kínálunkban (például EPDM, szilikon, neoprene, szintetikus gumi). A termékek tulajdonságai a gumi és parafa őrlemény keverési arányától és az alkotóelemek karaktrétől függ.


Az NBR gumi formatartása jó, magas kopásállósággal rendelkezik, és remek elektromos szigetelő. Felhasználása a transzformátorok karimatömítésétől a nagy teljesítményű villanymotorokig terjed. Jeles képviselője az SBR gumi őrleményből készült termékeknek a Amorim TD1049 gumiparafa.


Az SBR gumi őrlemény, leginkább az olajszármazékoknak áll ellent, és kiemelkedően jól bírja a magas hőmérsékletet is. Fémhez is ragasztható. Az SBR gumi- és parafaőrlemény az olajteknők, motorblokkok tömítésére javasolt. Amorim TD1237 gumiparafa.
Mindkét típusú gumi azbeszt és nehézfémektől (Pb, Cd és Hg mentes) mentes.


Gumiparafa árak

Kedvezőbb előállítási költsége miatt az SBR gumiparafa lapok ára alacsonyabb, míg az NBR alapú gumiparafa ára magasabb. Raktárunkban a különböző vastagságú gumiparafa termékeket azonnal átveheti.
Tekintse meg termékeinket különböző méretekben és kiszerelésben!